Άρθρα για την Κλινική Διαιτολογία
Kατηγορίες Άρθρων Διαιτολογίας
Κλινική Διαιτολογία
Καρκίνος: Τα αίτια και οι διατροφικές συμβουλές ενάντια στη δεύτερη αιτία θανάτου στην Ελλάδα
Νικόλαος Καραγιάννης BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Δυσπεψία και Γαστρο-οισοφαγική Παλινδρόμηση: Οι πιο συχνές, άγνωστες νόσοι του πεπτικού συστήματος
Όλοι γνωρίζουμε τις ‘σωστές’ τροφές που οδηγούν στην απώλεια βάρους, μα λίγοι από εμάς γνωρίζουν ότι πέρα από τις ‘σωστές τροφές’ υπάρχει και ‘σωστός τρόπος’ ως προς την κατανάλωση τους. Οι κακές διατροφικές συνήθειες σε συνδυασμό με το στρες και τις συχνές δίαιτες που συνοδεύονται από περιόδους πολυφαγίας καταπονούν το πιο νευραλγικό κομμάτι του οργανισμού [...]
Άνοια: Ο ρόλος της διατροφής όταν η μνήμη μας προδίδει
Νικόλαος Καραγιάννης BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Γαστρίτιδα και Έλκος: Όταν η καθημερινότητα μας επιτίθεται, το στομάχι μας καταρρέει
Νικόλαος Καραγιάννης BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Σακχαρώδης Διαβήτης: Τα οφέλη της σωματικής άσκησης
Νικόλαος Καραγιάννης BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Σακχαρώδης Διαβήτης: Διαιτολογικές Συμβουλές για την αντιμετώπιση του (Μέρος Β)
Νικόλαος Καραγιάννης BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Σακχαρώδης Διαβήτης: ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα ιατρο-κοινωνικά προβλήματα (Μέρος Α)
Νικόλαος Καραγιάννης BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Διαβήτης και υπογλυκαιμία
Νικόλαος Καραγιάννης BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Αναψυκτικά και καρκίνος του πάγκρεας
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Η μαγεία του πράσινου τσαγιού: η φυσική μας ασπίδα κατά του καρκίνου, της χοληστερίνης και του στρες
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού: νέα έρευνα αποκαλύπτει τις ευεργετικές του ιδιότητες για τους καρκινοπαθείς
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Δίαιτες αποτοξίνωσης: οι ευεργετικές ιδιότητες και οι παγίδες των detox diets
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Γιατί το έτοιμο φαγητό προκαλεί «παθητική υπερκατανάλωση»
Νικόλαος Καραγιάννης BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Νέες εξελίξεις στην πρόληψη κατά του διαβήτη: πως η καφεΐνη θα μπορούσε να βοηθήσει στην μείωση εκδήλωσης κρουσμάτων της ασθένειας
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Οι ευεργετικές ιδιότητες του μπρόκολου: νέα έρευνα επισημαίνει τη συμβολή του στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Διαιτολόγος – Dietitian