Άρθρα για την Κλινική Διαιτολογία
Kατηγορίες Άρθρων Διαιτολογίας
Κλινική Διαιτολογία
Χαμηλά επίπεδα ασβεστίου διπλασιάζουν τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας ενισχύει την δερματική μας υγεία;
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Θέλετε να μειώσετε την κατανάλωση αλατιού; Δοκιμάστε κάτι καυτερό
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Η κατανάλωση μόνο 2 αναψυκτικών με ζάχαρη την εβδομάδα αυξάνει τις πιθανότητες εκδήλωσης διαβήτη
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Η εντερική πρόκληση τροφών για ανίχνευση δυσανεξιών είναι απολύτως ασφαλής
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Η αποφυγή κατανάλωσης πρωινού διπλασιάζει τον κίνδυνο αρτηριοσκλήρυνσης
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Υπεραυξημένη ‘καλή’ χοληστερίνη (HDL) στο αίμα επιδράει αρνητικά στην υγεία μας
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Γίνεται υπερ-διάγνωση αλλεργιών – δυσανεξιών;
Όλο και περισσότερο ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει η συνεχής αύξηση των αλλεργικών περιστατικών τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και επιστημονικό. Πιο συγκεκριμένα στην Αμερική από το 1997 έως το 2011 έχει παρουσιαστεί αύξηση στις διατροφικές αλλεργίες κατά 50 %, ενώ στα παιδιά από το 1997 έως το 2007 αυτή η αύξηση υπολογίζεται ότι είναι της [...]
Η χορτοφαγική διατροφή είναι πιο αποτελεσματική στην απώλεια του βάρους και στον μεταβολισμό
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Διπλασιάζονται οι πιθανότητες θνησιμότητας ασθενών που πάσχουν από καρδιοαγγειακά προβλήματα και κατάθλιψη
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Τοξίκωση από υπερβολική κατανάλωση νερού. Πότε είναι υπερβολικό.
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Διαιτολόγος – Dietitian
Η κατανάλωση τηγανιτών πατατών διπλασιάζει τον κίνδυνο πρώιμου θανάτου.
Ενώ η κατανάλωση πατάτας αποτελεί κομμάτι της ισορροπημένης διατροφής μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση τεσσάρων ή και περισσοτέρων μερίδων πατάτας την εβδομάδα μπορεί να προκαλέσει υπέρταση. Ιταλοί επιστήμονες ερεύνησαν ένα δείγμα 4400 ενήλικων Αμερικάνων ηλικιών μεταξύ 45 και 79 για μια χρονική περίοδο 8 ετών, όπου οι διατροφικές τους συνήθειες μελετήθηκαν με την [...]
Πώς να απολαμβάνεται το φαγητό μόνοι σας; Κοιτάτε σε ένα καθρέφτη.
Οι άνθρωποι ως κοινωνικά όντα έχουν την τάση να επηρεάζονται από την παρουσία τρίτων. Αυτό φαίνεται να επηρεάζει και την κατανάλωση φαγητού εφόσον είναι γνωστό ότι όταν συντρώγουμε με άλλους έχουμε την τάση να απολαμβάνουμε το φαγητό περισσότερο και να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες. Επιστήμονες από την Ιαπωνία θέλησαν να ερευνήσουν περεταίρω αυτό το φαινόμενο με [...]
Η καφεΐνη δεν προκαλεί αρρυθμίες σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια
Καραγιάννης Νίκ. BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής
Η κατανάλωση καφεΐνης επηρεάζει την διάγνωση και θεραπεία της υπέρτασης
Καραγιάννης Νίκ. BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής