Θεωρώ ότι για αυτούς που δεν συμπαθούν το κουνουπίδι είναι ο ιδανικότερος τρόπος να το δοκιμάσουν και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα αλλάξουν γνώμη.
Ψητό κουνουπίδι σαλάτα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180℃ στον αέρα.
- Τεμαχίζουμε το κουνουπίδι σε φούντες και το ξεπλένουμε
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κουνουπίδι με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ξύσμα λεμονιού, ρίγανη και θυμάρι. Καλό να χρησιμοποιήσουμε αρκετά μυρωδικά να καλύψουμε τις φούντες του κουνουπιδιού καλά.
- Στρώνουμε σε ταψί αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε το κουνουπίδι και ρίχνουμε στο πάτο του ταψιού, πάνω από το αντικολλητικό χαρτί, τον χυμό ενός λεμονιού.
- Ψήνουμε για 35΄ μέχρι να ροδίσει.
Επιλέξτε μια συνταγή από την ιστοσελίδα μου για ένα ισορροπημένο γεύμα.
Καλή σας όρεξη
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil
Διαιτολόγος – Dietitian