Θεωρώ ότι για αυτούς που δεν συμπαθούν το κουνουπίδι είναι ο ιδανικότερος τρόπος να το δοκιμάσουν και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα αλλάξουν γνώμη.

 

Ψητό κουνουπίδι σαλάτα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180℃ στον αέρα.
  • Τεμαχίζουμε το κουνουπίδι σε φούντες και το ξεπλένουμε
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κουνουπίδι με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ξύσμα λεμονιού, ρίγανη και θυμάρι. Καλό να χρησιμοποιήσουμε αρκετά μυρωδικά να καλύψουμε τις φούντες του κουνουπιδιού καλά.
  • Στρώνουμε σε ταψί αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε το κουνουπίδι και ρίχνουμε στο πάτο του ταψιού, πάνω από το αντικολλητικό χαρτί, τον χυμό ενός λεμονιού.
  • Ψήνουμε για 35΄ μέχρι να ροδίσει.

Επιλέξτε μια συνταγή από την ιστοσελίδα μου για ένα ισορροπημένο γεύμα.

 

Καλή σας όρεξη

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil

Διαιτολόγος – Dietitian