Επειδή βλέπω πως έχετε ιδιαίτερη προτίμηση στις συνταγές που σας δίνω για αυτό το μήνα θα σας δώσω ακόμα μια πολύ καλοκαιρινή συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.
Μελιτζάνες με σκόρδο και τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών (καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις τεμαχίζουμε στα τέσσερα και τις ξεπικρίζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε με αρκετό νερό τις στραγγίζουμε και τις ψήνουμε στο φούρνο. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τριμμένη ντομάτα, ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 κουταλάκι ζάχαρη και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και νερό και σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι για 15 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών και ανακατεύουμε), συνοδεύουμε με λίγο τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών και ψωμί ολικής αλέσεως για ένα ισορροπημένο γεύμα.
Καλή σας όρεξη.
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil
Διαιτολόγος – Dietitian