Ένα πολύ αγαπημένο πιάτο που στηρίζει την γεύση του στον εκπληκτικό συνδυασμό των μυρωδικών του.
Γιουβέτσι light (κόβουμε μοσχάρι σπάλα σε μικρά κομμάτια και το βράζουμε στο νερό με φύλλα δάφνης για μια ώρα. Το στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε χωρίς λάδι ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σβήνουμε με λίγο κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε τριμμένη ντομάτα, ψιλοκομμένο καρότο και πιπεριά, λίγο ζάχαρη, σκόρδο ψιλοκομμένο, μαύρο και κόκκινο γλυκό πιπέρι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Βάζουμε την σάλτσα σε πήλινο ταψί με αρκετό ζωμό και μέσα τα κομματάκια του κρέατος, κριθαράκι και λίγα φύλλα δάφνης. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180°C), συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής για ένα ισορροπημένο γεύμα.
Καλή σας όρεξη
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil
Διαιτολόγος – Dietitian