Χορτόσουπα

Χορτόσουπα

Επειδή είμαι σίγουρος ότι φάγαμε αρκετό κρέας μέσα στις γιορτές, πιστεύω ότι μια χορτόσουπα μέσα στο χειμώνα είναι ότι καλύτερο

χορτόσουπα (σε μια κατσαρόλα βάζουμε πατάτα, καρότο, σέλινο ή μαϊντανό, κρεμμύδι, μπρόκολο και κουνουπίδι και τα σκεπάζουμε με ζωμό λαχανικών και ελάχιστο ελαιόλαδο. Βράζουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καρότα. Στη συνέχεια πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ σιγά-σιγά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσουν τα υλικά), συνοδεύουμε με τυρί χαμηλών λιπαρών και ψωμί ολικής αλέσεως για ένα ισορροπημένο γεύμα.

Καλή σας όρεξη

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil

Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

 

By | 2018-01-12T09:26:32+00:00 13 Ιανουαρίου, 2018|Άρθρα Διαιτολογίας, Συνταγές|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χορτόσουπα
Καραγιάννης Νίκόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής
Αρέσει σε %d bloggers: