Τρείς με τέσσερεις κούπες καφέ την ημέρα μειώνουν τις πιθανότητες νοσηρότητας

Τρείς με τέσσερεις κούπες καφέ την ημέρα μειώνουν τις πιθανότητες νοσηρότητας

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Southampton της Μ. Βρετανίας μελέτησαν ένα σύνολο 218 παγκόσμιων ερευνών που σχετίζονται με την κατανάλωση καφέ και τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία μας για να οριστικοποιήσουν κατά πόσο συνεισφέρει στην μείωση νοσηρότητας. Οι περισσότερες έρευνες παρουσιάζουν βάση των αποτελεσμάτων τους ότι η κατανάλωση καφέ έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Σε γενικές γραμμές οι επιστήμονες μετά την συγκεντρωτική ανάλυση των ερευνών δήλωσαν ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία παρά αρνητικές. Μέτρια κατανάλωση καφέ σημαίνει 4 με 5 κούπες καφέ την ημέρα ή πιο συγκεκριμένα 400 mg καφεΐνης ημερησίως. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης έδειξαν ότι 3 κούπες καφέ την ημέρα μειώνουν κατά 19 % την πιθανότητα εκδήλωσης καρδιοαγγειακών νοσημάτων και κατά την 30 % την πιθανότητα θνησιμότητας από εγκεφαλικό επεισόδιο. Επίσης, μια υψηλή κατανάλωση καφέ μειώνει κατά 18 % την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου, ενώ η οποιαδήποτε κατανάλωση καφέ μειώνει κατά 39 % την πιθανότητα εκδήλωσης κύρωσης του ύπατος. Θετική επίδραση φάνηκε να έχει η κατανάλωση καφέ σε ασθένειες όπως είναι ο διαβήτης και η λιπώδης διήθηση του ύπατος. Αυτό που τόνισαν οι επιστήμονες είναι προσοχή σε αυτά που συνοδεύον τον καφέ όπως είναι γλυκά, κέικ, μπισκότα και λοιπά.

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil

Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

Link: MedicalNewsToday

By | 2017-12-22T11:41:48+00:00 Δεκέμβριος 23rd, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τρείς με τέσσερεις κούπες καφέ την ημέρα μειώνουν τις πιθανότητες νοσηρότητας

Καραγιάννης Νίκόλαος BSc, SRD, MPhil
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής