Σπανακο-κινόα

Σπανακο-κινόα

Επειδή όλο και περισσότερος κόσμος εντάσσει την κινόα στην διατροφή του θα σας δώσω μια εναλλακτική συνταγή για σπανακόρυζο με κινόα αντί ρυζιού

σπανακο-κινόα (Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σπανάκι και άνηθο. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, μαζί με ζωμό λαχανικών αρκετό ώστε να καλύπτει το ⅓ περίπου του σπανακιού. Βάζουμε σκόρδο ολόκληρο στην κατσαρόλα, μαζί με αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι. Μετά βάζουμε κινόα, αφού πρώτα την έχουμε καβουρδίσει, και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-8 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού), συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής και τυρί φέτα χαμηλό σε λιπαρά για ένα ισορροπημένο γεύμα.

Καλή σας όρεξη

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil

Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

By | 2017-10-06T05:17:27+00:00 Σεπτέμβριος 27th, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Συνταγές|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σπανακο-κινόα

Καραγιάννης Νίκόλαος BSc, SRD, MPhil
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής