Σουτζουκάκια σμυρναίικα light

Σουτζουκάκια σμυρναίικα light

Σας δίνω άλλη μια συνταγή με κρέας γιατί βλέπω πως έχετε ιδιαίτερη προτίμηση για αυτές. Μια ιδιαίτερη συνταγή για το Κυριακάτικο σας τραπέζι.

Σουτζουκάκια σμυρναίικα light (αναμειγνύουμε άπαχο κιμά μοσχαρίσιο, κριθαροκούλουρο μουλιασμένο σε νερό και στραγγισμένο, ασπράδια αυγών, ελάχιστο ελαιόλαδο, πιπέρι, κύμινο, μπαχάρι, κανέλα και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Πλάθουμε σουτζουκάκια και τα τοποθετούμε στο φούρνο σε αντικολλητική κόλλα στους 180 °C για 30-45 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τριμμένη ντομάτα, ελάχιστο ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι ζάχαρη, πιπέρι και ρίγανη. Αφού πήξει η σάλτσα τη χύνουμε πάνω στα σουτζουκάκια τα οποία έχουμε τοποθετήσει σε αντικολλητικό ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα ακόμα λεπτά), συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής και ρύζι μπασμάτι για ένα ισορροπημένο γεύμα.

Καλή σας όρεξη

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil

Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

By | 2018-09-28T14:18:04+00:00 Σεπτέμβριος 29th, 2018|Άρθρα Διαιτολογίας, Συνταγές|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σουτζουκάκια σμυρναίικα light
Καραγιάννης Νίκόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής