Ριζότο με θαλασσινά

Ριζότο με θαλασσινά

Ένα νηστίσιμο πιάτο για την Καθαρά Δευτέρα και την σαρακοστή που πραγματικά θα σας καταπλήξει.

Ριζότο με θαλασσινά (καθαρίζουμε και βράζουμε γαρίδες ή/και χταπόδι ή/και καλαμαράκια ή/και σουπιά. Μόλις βράσουν τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα κόβουμε σε κομμάτια, ενώ κρατάμε το νερό στο οποίο έβρασαν. Σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι ψιλοκομμένο κρεμμύδι και άνηθο και τα σβήνουμε με ελάχιστο ούζο. Προσθέτουμε τον ζωμό στον οποίο έβρασαν τα θαλασσινά, ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει προσθέτουμε τα θαλασσινά, φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ολοκληρώνουμε το βράσιμο. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο και λεμόνι), συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής για ένα ισορροπημένο γεύμα.

Καλή σας όρεξη

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil

Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

By | 2018-02-15T08:21:28+00:00 16 Φεβρουαρίου, 2018|Άρθρα Διαιτολογίας, Συνταγές|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ριζότο με θαλασσινά
Καραγιάννης Νίκόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής
Αρέσει σε %d bloggers: