Βασικά πείρα μια κλασσική συνταγή για λαχανόρυζο και την τροποποίησα χρησιμοποιώντας μοβ αντί λευκού λάχανου και βάζοντας κριθαράκι ζεάς, που είναι και ολικής αλέσεως, αντί ρυζιού. Είναι πραγματικό πολύ εύκολο και γευστικό γεύμα.

Κριθαρότο με μοβ λάχανο και κριθαράκι ζέας (σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο τριμμένο κρεμμύδι και ψιλοκομμένο άνηθο. Κόβουμε το μοβ λάχανο σε χοντρές λωρίδες και το σοτάρουμε για 8-10 λεπτά. Προσθέτουμε κριθαράκι ζέας ή dinkel, κουρκουμά και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αφαιρούμε από την φωτιά την κατσαρόλα μας και προσθέτουμε πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε), συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής και τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών για ένα ισορροπημένο γεύμα.

Καλή σας όρεξη

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil

Διαιτολόγος – Dietitian