Εφόσον πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα σας δίνω μια πραγματικά τέλεια συνταγή για να απολαύσετε με τους αγαπημένους σας.
Κριθαράκι με μύδια ή / και γαρίδες (σε μια κατσαρόλα βράζουμε καθαρισμένα μύδια ή / και γαρίδες. Αφαιρούμε τα θαλασσινά και κρατάμε το νερό στο οποίο βράσανε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι κρεμμύδι ψιλοκομμένο και φρέσκο κρεμμυδάκι. Μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε κόκκινη και πράσινη πιπεριά σε ροδέλες και μόλις μαλακώσουν λίγο τα σβήνουμε με τριμμένη ντομάτα. Προσθέτουμε κριθαράκι και ανακατεύουμε να απορροφήσει τα υγρά. Προσθέτουμε το ζωμό στο οποίο έβρασαν τα θαλασσινά και μόλις απορροφηθεί ο περισσότερος προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο και τα θαλασσινά. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη φωτιά μετά από 3 λεπτά. Αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι), συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής για ένα ισορροπημένο γεύμα.
Καλή σας όρεξη
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil
Διαιτολόγος – Dietitian