Η έρευνα αυτή έρχεται από την Βοστόνη της Αμερικής όπου μελέτησε τη θερμιδική αξία και την ποσότητα του φαγητού που σερβίρεται σε 123 διαφορετικά εστιατόρια στην Αμερική. Πιο συγκεκριμένα οι επιστήμονες μελέτησαν 364 κλασσικά πιάτα που συνήθως σερβίρουν τα 123 εστιατόρια. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 92 % των γευμάτων που αναλύθηκαν περιείχαν πολύ περισσότερες θερμίδες από αυτό που απαιτείτε να λάβει ένα άτομο φυσιολογικού βάρους σε ένα μαγειρευτό γεύμα. Μάλιστα ορισμένα πιάτα περιείχαν περισσότερες θερμίδες από ότι χρειάζεται ένα άτομο φυσιολογικού βάρους για μια ολόκληρη μέρα. Επίσης, να δηλώσουμε ότι οι γυναίκες χρειάζονται λιγότερες θερμίδες από τους άνδρες και συνεπώς οι επιπτώσεις στο βάρος τους όταν τρέφονται με φαγητό από έξω είναι πολύ χειρότερες.
Καραγιάννης Νίκ. BSc, SRD, MPhil
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής