Η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί ένα έξυπνο τρόπο για να καταναλώσουν κουνουπίδι αυτοί που δεν το συμπαθούν
λαζάνια με κουνουπίδι (ζεματίζουμε λαζάνια σε βραστό νερό για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας τα προσεχτικά για να μην κολλήσουν και τα στραγγίζουμε ξεχωριστά ένα προς ένα. Κόβουμε τις κορυφές από το κουνουπίδι και τις βράζουμε. Χτυπάμε στο μίξερ 1 αυγό, γιαούρτι 2 %, ελάχιστο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Λαδώνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο ένα πυρέξ και βάζουμε μια στρώση λαζάνια. Απλώνουμε το βρασμένο κουνουπίδι και το ραντίζουμε λίγο τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών. Το σκεπάζουμε με λαζάνια και από πάνω προσθέτουμε το μείγμα του γιαουρτιού. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C για περίπου 30 λεπτά), συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής για ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα.
Καλή σας όρεξη.
Καραγιάννης Νίκ. BSc, SRD, MPhil
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Ερευνητής