Υγιεινή Διατροφή

26 09, 2020

Παιδική Διατροφή: βιταμίνες και μέταλλα απαραίτητα για ανάπτυξη και υγεία

By | 2020-09-26T05:56:10+00:00 26 Σεπτεμβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Παιδιά Έφηβοι, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παιδική Διατροφή: βιταμίνες και μέταλλα απαραίτητα για ανάπτυξη και υγεία

Μια ισορροπημένη διατροφή που περιέχει ποικιλία από διαφορετικές ομάδες τροφίμων είναι απαραίτητη για την σωστή ανάπτυξη ενός παιδιού. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η διατροφή του παιδιού πρέπει να εμπεριέχει μια πληθώρα από βιταμίνες και μέταλλα τα οποία θα του προσφέρουν ένα υγιές ξεκίνημα στην ζωή. Σε ότι αφορά τον ανθρώπινο σκελετό υπολογίζεται ότι φτάνουμε [...]

19 09, 2020

Η βιταμίνη C επηρεάζει την μυϊκή μάζα στους άνω των 50

By | 2020-09-18T16:27:11+00:00 19 Σεπτεμβρίου, 2020|Άσκηση και Διατροφή, Ηλικιωμένοι, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η βιταμίνη C επηρεάζει την μυϊκή μάζα στους άνω των 50

Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι άνω των 50 ετών παρουσιάζουν μείωση στην μυϊκή τους μάζα με ρυθμό μείωσης 1 % ετησίως. Αυτό έχει ως συνέπεια οι μεγαλύτερες ηλικίες να είναι επιρρεπείς στην σαρκοπενία, που σχετίζεται με την απώλεια μυϊκής μάζας και μυϊκής λειτουργίας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν αδυναμία και μειωμένη ποιότητα ζωής, μια πάθηση που [...]

12 09, 2020

Έλλειψη βιταμίνης D: τι πρέπει να γνωρίζετε

By | 2020-09-12T05:56:39+00:00 12 Σεπτεμβρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έλλειψη βιταμίνης D: τι πρέπει να γνωρίζετε

Η βιταμίνη D είναι μια από τις απαραίτητες βιταμίνες για την ομαλή λειτουργία του ανθρωπίνου σώματος με πολλαπλούς ρόλους στο σώμα όπως την αφομοίωση του ασβεστίου από τα κόκκαλα, την διατήρηση των υγιών οστών, την ρύθμιση των γονιδίων και της κυτταρικής ανάπτυξης, την πρόληψη ασθενειών όπως η ραχίτιδα και η οστεοπόρωση και την ενίσχυση του [...]

31 05, 2020

Κατανάλωση Ζάχαρης και Κατάθλιψη

By | 2020-05-31T07:13:29+00:00 31 Μαΐου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κατανάλωση Ζάχαρης και Κατάθλιψη

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

30 05, 2020

Τα ζαχαρούχα ποτά επηρεάζουν το προφίλ των λιπιδίων στο αίμα

By | 2020-05-30T06:25:57+00:00 30 Μαΐου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα ζαχαρούχα ποτά επηρεάζουν το προφίλ των λιπιδίων στο αίμα

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

24 05, 2020

Η Μεσογειακή διατροφή έχει αντιγηραντικές ιδιότητες

By | 2020-05-24T06:37:54+00:00 24 Μαΐου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Μεσογειακή διατροφή έχει αντιγηραντικές ιδιότητες

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

23 05, 2020

Η Μεσογειακή διατροφή στην καταπολέμηση της άνοιας

By | 2020-05-23T07:11:39+00:00 23 Μαΐου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Μεσογειακή διατροφή στην καταπολέμηση της άνοιας

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

16 05, 2020

Εν αρχή ην η υγιεινή διατροφή: τι είναι και πως εδραιώνεται

By | 2020-05-16T10:54:53+00:00 16 Μαΐου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Δίαιτες, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εν αρχή ην η υγιεινή διατροφή: τι είναι και πως εδραιώνεται

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

14 03, 2020

Αναψυκτικά, diet-drinks και χυμοί φρούτων: πως επηρεάζουν το προφίλ των λιπιδίων στο αίμα

By | 2020-03-14T08:48:54+00:00 14 Μαρτίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αναψυκτικά, diet-drinks και χυμοί φρούτων: πως επηρεάζουν το προφίλ των λιπιδίων στο αίμα

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

15 02, 2020

Χαμηλή κατανάλωση πρωτεϊνικών τροφίμων και καρδιοαγγειακές ασθένειες

By | 2020-02-15T08:07:35+00:00 15 Φεβρουαρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χαμηλή κατανάλωση πρωτεϊνικών τροφίμων και καρδιοαγγειακές ασθένειες

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

8 02, 2020

Μεσογειακή Διατροφή, Παλαιό Δίαιτα, Διαλείπουσα Νηστεία: απώλεια βάρους και υγεία

By | 2020-02-07T14:25:10+00:00 8 Φεβρουαρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Δίαιτες, Παχυσαρκία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μεσογειακή Διατροφή, Παλαιό Δίαιτα, Διαλείπουσα Νηστεία: απώλεια βάρους και υγεία

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

1 02, 2020

Οι καλύτερες στρατηγικές για συντήρηση βάρους: νέα στοιχεία

By | 2020-01-31T20:03:51+00:00 1 Φεβρουαρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Παχυσαρκία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι καλύτερες στρατηγικές για συντήρηση βάρους: νέα στοιχεία

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

25 01, 2020

Καρκίνος και βιομηχανοποιημένο κρέας: νέα στοιχεία

By | 2020-01-22T12:05:53+00:00 25 Ιανουαρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καρκίνος και βιομηχανοποιημένο κρέας: νέα στοιχεία

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

18 01, 2020

Παρασιτοκτόνα / Φυτοφάρμακα στα τρόφιμα και πόσο επικίνδυνα είναι

By | 2020-01-18T06:55:48+00:00 18 Ιανουαρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παρασιτοκτόνα / Φυτοφάρμακα στα τρόφιμα και πόσο επικίνδυνα είναι

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

11 01, 2020

Καρκίνος και Καρδιοαγγειακά νοσήματα: Συνδέονται;

By | 2020-01-09T16:57:57+00:00 11 Ιανουαρίου, 2020|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καρκίνος και Καρδιοαγγειακά νοσήματα: Συνδέονται;

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής