Κοινωνία και Διατροφή

16 11, 2017

Μια επεισοδιακή παιδική ηλικία μπορεί να οδηγήσει μεταγενέστερα σε παχύσαρκους ενήλικες

By | 2017-11-15T18:33:01+00:00 Νοέμβριος 16th, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Κοινωνία και Διατροφή, Παιδιά Έφηβοι, Παχυσαρκία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μια επεισοδιακή παιδική ηλικία μπορεί να οδηγήσει μεταγενέστερα σε παχύσαρκους ενήλικες

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

11 08, 2017

Μπορεί ο ανεπαρκής ύπνος να προκαλεί αύξηση στην περιφέρεια μας;

By | 2017-08-08T06:42:51+00:00 Αύγουστος 11th, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Κοινωνία και Διατροφή, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μπορεί ο ανεπαρκής ύπνος να προκαλεί αύξηση στην περιφέρεια μας;

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

28 07, 2017

Η κατανάλωση τηγανιτών πατατών διπλασιάζει τον κίνδυνο πρώιμου θανάτου.

By | 2017-07-28T18:22:39+00:00 Ιούλιος 28th, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή, Παχυσαρκία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η κατανάλωση τηγανιτών πατατών διπλασιάζει τον κίνδυνο πρώιμου θανάτου.

Ενώ η κατανάλωση πατάτας αποτελεί κομμάτι της ισορροπημένης διατροφής μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση τεσσάρων ή και περισσοτέρων μερίδων πατάτας την εβδομάδα μπορεί να προκαλέσει υπέρταση. Ιταλοί επιστήμονες ερεύνησαν ένα δείγμα 4400 ενήλικων Αμερικάνων ηλικιών μεταξύ 45 και 79 για μια χρονική περίοδο 8 ετών, όπου οι διατροφικές τους συνήθειες μελετήθηκαν με την [...]

28 07, 2017

Πώς να απολαμβάνεται το φαγητό μόνοι σας; Κοιτάτε σε ένα καθρέφτη.

By | 2017-07-28T18:23:13+00:00 Ιούλιος 28th, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Ηλικιωμένοι, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πώς να απολαμβάνεται το φαγητό μόνοι σας; Κοιτάτε σε ένα καθρέφτη.

Οι άνθρωποι ως κοινωνικά όντα έχουν την τάση να επηρεάζονται από την παρουσία τρίτων. Αυτό φαίνεται να επηρεάζει και την κατανάλωση φαγητού εφόσον είναι γνωστό ότι όταν συντρώγουμε με άλλους έχουμε την τάση να απολαμβάνουμε το φαγητό περισσότερο και να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες. Επιστήμονες από την Ιαπωνία θέλησαν να ερευνήσουν περεταίρω αυτό το φαινόμενο με [...]

6 04, 2017

Σαρακοστή και διατροφή

By | 2017-07-29T11:01:29+00:00 Απρίλιος 6th, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Δίαιτες, Κοινωνία και Διατροφή, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σαρακοστή και διατροφή

Καραγιάννης Νικ. BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

17 03, 2017

Κοινωνία και διατροφικές συνήθειες: πως ο περίγυρος μας επηρεάζει τη διατροφή μας

By | 2017-07-29T10:30:47+00:00 Μάρτιος 17th, 2017|Άρθρα Διαιτολογίας, Κοινωνία και Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κοινωνία και διατροφικές συνήθειες: πως ο περίγυρος μας επηρεάζει τη διατροφή μας

Νικόλαος Καραγιάννης BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

21 05, 2016

Μεγαλύτερη χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης οδηγεί σε υπερφαγία και αυξημένη ανησυχία για την εξωτερική εμφάνιση στους νέους

By | 2017-07-31T12:07:37+00:00 Μάιος 21st, 2016|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή, Παχυσαρκία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μεγαλύτερη χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης οδηγεί σε υπερφαγία και αυξημένη ανησυχία για την εξωτερική εμφάνιση στους νέους

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

7 05, 2016

Τα υπέρβαρα άτομα είναι πιθανότερο να επιλέξουν περισσότερο ανθυγιεινές τροφές όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με πραγματικό φαγητό

By | 2017-07-31T12:04:45+00:00 Μάιος 7th, 2016|Άρθρα Διαιτολογίας, Κοινωνία και Διατροφή, Παχυσαρκία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα υπέρβαρα άτομα είναι πιθανότερο να επιλέξουν περισσότερο ανθυγιεινές τροφές όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με πραγματικό φαγητό

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

10 04, 2016

Η υψηλή κατανάλωση λίπους δημιουργεί υπνηλία και μειωμένη ποιότητα ύπνου

By | 2017-07-31T11:59:02+00:00 Απρίλιος 10th, 2016|Άρθρα Διαιτολογίας, Κοινωνία και Διατροφή, Παχυσαρκία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η υψηλή κατανάλωση λίπους δημιουργεί υπνηλία και μειωμένη ποιότητα ύπνου

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

31 03, 2016

Παχυσαρκία και διαβήτης: η απάντηση στις δυο ‘μάστιγες’ της εποχής μας εντοπίζεται στην παλαιολιθική εποχή

By | 2017-07-29T10:45:47+00:00 Μάρτιος 31st, 2016|Άρθρα Διαιτολογίας, Κλινική Διαιτολογία, Κοινωνία και Διατροφή, Παχυσαρκία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παχυσαρκία και διαβήτης: η απάντηση στις δυο ‘μάστιγες’ της εποχής μας εντοπίζεται στην παλαιολιθική εποχή

Νικόλαος Καραγιάννης BSc, SRD, MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

16 02, 2016

Οι διακοπές προκαλούν αύξηση βάρους και συμβάλουν στα συνεχώς αυξανόμενα επίπεδα παχυσαρκίας στις αναπτυγμένες χώρες

By | 2017-07-31T11:55:33+00:00 Φεβρουάριος 16th, 2016|Άρθρα Διαιτολογίας, Κοινωνία και Διατροφή, Παχυσαρκία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι διακοπές προκαλούν αύξηση βάρους και συμβάλουν στα συνεχώς αυξανόμενα επίπεδα παχυσαρκίας στις αναπτυγμένες χώρες

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

10 02, 2016

Ξοδεύοντας περισσότερα χρήματα για την διατροφή μας είμαστε υγιέστεροι

By | 2017-07-31T11:53:41+00:00 Φεβρουάριος 10th, 2016|Άρθρα Διαιτολογίας, Κοινωνία και Διατροφή, Παχυσαρκία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ξοδεύοντας περισσότερα χρήματα για την διατροφή μας είμαστε υγιέστεροι

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

14 01, 2016

Οι παχύσαρκοι σερβιτόροι επηρεάζουν το πόσο φαγητό παραγγέλνουμε σε ένα εστιατόριο

By | 2017-07-31T11:49:19+00:00 Ιανουάριος 14th, 2016|Άρθρα Διαιτολογίας, Κοινωνία και Διατροφή, Παχυσαρκία, Υγιεινή Διατροφή|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι παχύσαρκοι σερβιτόροι επηρεάζουν το πόσο φαγητό παραγγέλνουμε σε ένα εστιατόριο

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής

7 01, 2016

Τα περισσότερα εστιατόρια σερβίρουν πολυθερμιδικά γεύματα και σε μεγάλες ποσότητες

By | 2017-07-31T11:46:24+00:00 Ιανουάριος 7th, 2016|Άρθρα Διαιτολογίας, Κοινωνία και Διατροφή, Παχυσαρκία|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα περισσότερα εστιατόρια σερβίρουν πολυθερμιδικά γεύματα και σε μεγάλες ποσότητες

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD,MPhil Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-Ερευνητής