Σύμφωνα με ανακοινώσεις Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων Ινστιτούτων Υγείας η κατανάλωση ψαριών όπως είναι ο τόνος, ο σολομός, ο ξιφίας και ο γαλέος είναι απαγορευτική. Τα εν λόγω ψάρια παρουσιάζουν υπερβολικά υψηλά επίπεδα βαρέων μετάλλων τα οποία μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία μας. Πιο συγκεκριμένα επιτρέπεται το πολύ μια φορά τον μήνα κατανάλωση, ενώ είναι απολύτως απαγορευτικά για εγκυμονούσες.
Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil
Διαιτολόγος – Dietitian