ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


 

Το ενδιαφέρον μου για την διατροφή ξεκίνησε από την ηλικία των 17 όπου για προσωπικούς λόγους άλλαξα την συμπεριφορά μου απέναντι στον τρόπο με τον οποίο τρεφόμουνα. Αυτό το γεγονός βέβαια καθόρισε και τον επαγγελματικό μου προσανατολισμό. Γνωρίζοντας ότι η Μ. Βρετανία είναι η κορυφαία χώρα στην Ευρώπη στη διαιτολογία επέλεξα το London Metropolitan University και το τμήμα της κλινικής διατολογίας. Η υπεύθυνη καθηγήτρια του τμήματος (Δρ. Maggie Sanderson) ήταν αυτή που εδραίωσε την παρουσία των διαιτολόγων στην κοινότητα για την προώθηση της σωστής διατροφής και τη βελτίωση της υγείας του έθνους, ένας ρόλος που ήταν αποκλεισμένος μέχρι τότε μόνο στα νοσοκομεία. Επίσης, το London Metropolitan University ήταν το μόνο πανεπιστήμιο που έδινε πτυχίο και στην κλινική διαιτολογία και στη διατροφή. Η επιλογή μου με δικαίωσε καθώς το πτυχίο είχε πολύ πρακτική δουλειά και πολλές εργασίες. Η κλινική μου εμπειρία ξεκίνησε από το πρώτο έτος του προπτυχιακού μου, όπου συνεργάστηκα εθελοντικά με το τοπικό νοσοκομείο (Whittington Hospital, London) για να κερδίσω κλινική εμπειρία και να αναπτύξω την ικανότητα μου να επικοινωνώ με τους ασθενείς. Η πρακτική μου έγινε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της ιατρικής σχολής του Bristol University. Εκεί μου δόθηκε η ευκαιρία να παραβρεθώ σε ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα για την θεραπεία του καρκίνου (Bristol Oncology Center) και να συνεργαστώ με τους διαιτολόγους του.

 

Το 2000 αποφοίτησα ως κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος και έχοντας εδραίωση άριστες σχέσεις με τους καθηγητές μου αποφάσισα να συνεχίσω την πανεπιστημιακή μου καριέρα στο ίδιο πανεπιστήμιο στον τομέα της έρευνας και της διδασκαλίας. Η ερευνά μου επικεντρώθηκε στον μεταβολισμό ατόμων που έχουν την δυνατότητα να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού χωρίς να παχαίνουν και τις αιτίες που τους επιτρέπεται να αντιστέκονται στην παχυσαρκία.

 

Εκεί μου δόθηκε ο χρόνος και η ευκαιρία να παρακολουθήσω σεμινάρια για την σωστή αντιμετώπιση των ασθενών, για την παχυσαρκία και για την διατροφή από τους κορυφαίους επιστήμονες στον τομέα της διατροφής στην Μ. Βρετανία και την Αμερική.

Παράλληλα δούλευα στο κορυφαίο ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου (Cromwell Hospital) όπου πρόσφερα τις υπηρεσίες μου κυρίως στην καρδιολογική και ογκολογική πτέρυγα, όπου ήμουν μέλος της επιστημονικής ομάδας θεραπείας καρκινοπαθών. Η εργασία μου εκεί με βοήθησε να βελτιώσω την κλινική μου εμπειρία κυρίως σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο όπως και σε διαβητικούς, ασθενείς με καρδιοαγγειακά προβλήματα, παχυσαρκία, γαστρεντερολογικά προβλήματα και υποσιτισμό.

 

Επίσης, για τρία χρόνια ανέπτυξα τη διδακτική μου εμπειρία στο London Metropolitan University όπου πρώτιστος δίδασκα αθλητική διατροφή και διατροφολογία. Δίδασκα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ενώ συμμετείχα ενεργά στις ερευνητικές διατριβές φοιτητών, καθώς ήμουν υπεύθυνος του διαιτολογικού ερευνητικού εργαστηριού του πανεπιστημίου.

 

Έχοντας ζήσει 10 χρόνια στο Λονδίνο και έχοντας πάρει όσα περισσότερα μπορούσα αποφάσισα να επιστρέψω στην πατρίδα μου και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου εδώ.
 

Login