Μπορεί να έχουμε μπει ημερολογιακά στο φθινόπωρο, ο καιρός όμως παραμένει καλοκαιρινός και για αυτό θα σας δώσω μια πολύ νόστιμη καλοκαιρινή συνταγή να δοκιμάσετε.

Ριζότο με φρέσκια ντομάτα, φέτα και θυμάρι (σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ελάχιστο λάδι και προσθέτουμε ρύζι μπασμάτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα ακόμα λεπτά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά λίγο λευκό κρασί και ζωμό λαχανικών, καθώς το ρύζι απορροφάει τα υγρά προσθέτουμε. Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε ντομάτα κομμένη σε κύβους και ανακατεύουμε. Μόλις μαλακώσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο φέτα χαμηλών λιπαρών τριμμένη και θυμάρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε πιπέρι), συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής για ένα ισορροπημένο γεύμα.

Καλή σας όρεξη

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil

Διαιτολόγος – Dietitian