Είμαστε μετά την περίοδο των γιορτών και σίγουρα πολύ ανησυχούν για το βάρος που μπορεί να έβαλαν. Σκέφτηκα να σας δώσω μια καυτερή συνταγή, μιας και τα καυτερά αυξάνουν τις σωματικές μας καύσεις.

Πικάντικες πατάτες με κόκκινη πιπέρια (Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμες, περίπου 13-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος. Τις στραγγίζουμε και αν δεν μας αρέσει η φλούδα, την αφαιρούμε και τις κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια μεγέθους κανονικής μπουκιάς. Αναμιγνύουμε καλά σε γουδί ή σε μπολ σκόρδο, μπούκοβο και κύμινο και προσθέτουμε πάπρικα και ξύδι. Ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε πρώτα τις πατάτες προσθέτοντας στη συνέχεια πιπεριές, γυρίζοντάς τες μέχρι να ροδίσουν και να είναι έτοιμες, περίπου 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε το μίγμα με τα μπαχαρικά στις πατάτες-πιπεριές και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για άλλα 2 λεπτά), συνοδεύουμε με τυρί χαμηλών λιπαρών και σαλάτα εποχής για ένα ισορροπημένο γεύμα.

Καλή σας όρεξη

Καραγιάννης Νικόλαος BSc, SRD, MPhil

Διαιτολόγος – Dietitian